App not ripping properly

Forum for discussing issues with the 64bit version of kJams
Post Reply
misterzee
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2023 1:29 pm

App not ripping properly

Post by misterzee »

When attempting to rip a CD+G disk, my KJams lite

does not:
make an MP3
or zip the files
or place them into the /music/ folder.

It does
make an entry into the library
and it writes a .cdg and .pcm into /Library/Caches/kjams/[artist]/[cd title]/[tracks]

I feel like this is such a fundamental function, I must be overlooking something, but I have looked at all the wiki entries and I just can't make it work.

Macbook Air, OS 10.14, latest version of kJams, etc.

Thanks in advance for some help.

dave
Site Admin
Posts: 6654
Joined: Sun Sep 18, 2005 8:02 am
Location: Seattle
Contact:

Re: App not ripping properly

Post by dave »

what are your settings in kjams->prefs->importing?

misterzee
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2023 1:29 pm

Re: App not ripping properly

Post by misterzee »

Import Settings:
LameMP3
Encoder=best
Zip files when ripping
Play sound when finished ripping
Move "The" to end of Artist title
Auto-play when adding single song to library...

I did a thorough de-install of the app and all giblets, then re-installed, re-activated, popped in a CD+G disk and did a rip of the first 8 tracks, selecting them, dragging to the 'library' icon. It 'completed' but did not deposit anything into the /User/Music/KJams/KJams Music/ folder

dave
Site Admin
Posts: 6654
Joined: Sun Sep 18, 2005 8:02 am
Location: Seattle
Contact:

Re: App not ripping properly

Post by dave »

it's working fine for me, and nobody else has reported this.

i'd like to see this.
please text me to make an appointment (see side bar for text links)

misterzee
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2023 1:29 pm

Re: App not ripping properly

Post by misterzee »

Sorry for the trouble. I filled in the form that the link brought up. Just holler back at your convenience. Thanks!

dave
Site Admin
Posts: 6654
Joined: Sun Sep 18, 2005 8:02 am
Location: Seattle
Contact:

Re: App not ripping properly

Post by dave »

i meant look in the side bar for the chat links, sorry i guess i should have said that

Post Reply