Using kJams in Parallels in Catalina

Need help? Ask your questions here! I'll try to answer every one, but anyone can answer!
Post Reply
goateeguy
Posts: 22
Joined: Tue Sep 27, 2011 12:57 pm

Using kJams in Parallels in Catalina

Post by goateeguy » Thu Oct 10, 2019 4:06 pm

Hi everyone,

Not sure if anyone else has been using kJams in Parallels.
I don't want to copy my entire kJams library into my Parallels VM for obvious reasons.

I've installed a fresh install of Mojave into the latest version of Parallels.
I've created a shared folder, which contains the "kJams" folder.
I've created an Alias from that kJams folder, and put it into the "Music" folder in the VM Users Library.

(I've also copied over all the preferences files)

kJams will open / be registered, everything is there.
However, it keeps giving errors it can't write to the shared drive.
Screen Shot 2019-10-10 at 4.54.22 PM.png
Screen Shot 2019-10-10 at 4.54.17 PM.png
-------
Now, it can MAKE a file and folder. (For Example, if I make a new singer)
there will be a new singers folder, in the singers folder.
There will also be the files it needs in that folder.
However it can't seem to WRITE info into the files.

Same thing if I do as the one screen shot says. Delete the songs.ktd file and hit try again.
It will create a new file, but give the errors above.
The log says the following.

Code: Select all

------ Result BEGIN:
Error during save
kJams encountered an error while trying to save the database (Parameter Error). You may need to free up some space on your hard drive, or delete the existing Songs.ktd file, then press “Try again”. Note that if you press “Cancel”, your database will not be saved, and may be corrupted. Please Send the log file.
User pressed: [Cancel]

------ Result END
    18: Exiting Thread: <No Kill: Save Songs>
   -43: RemoveEventLoopTimer: idle timer nib dialog
     0: 
------ Result BEGIN:
kJams requires write access to the folder </Volumes/SharedFolders>, you must fix this for kJams to function correctly.

User pressed: [OK]

------ Result END
     0: 
------ Dialog Init BEGIN:
Error attempting to save database!: “Parameter Error”


------ Dialog Init END
     0: Dialog windType: -1, ID: 136
     0: Should be NIB: Yes
     0: Success getting NIB: Yes
   -42: RemoveEventLoopTimer: idle timer nib dialog
     0: 
------ Result BEGIN:
Error attempting to save database!: “Parameter Error”

User pressed: [OK]

------ Result END
   -44: RemoveEventLoopTimer: idle timer nib dialog
    -6: Not saving because: gApp->i_db->IsDirty() is FALSE
" -6: Not saving because: gApp->i_db->IsDirty() is FALSE"
Is kJams not registering the folder properly? I can read and write from that folder just fine in the finder.

Anyone else have any luck? issues? workarounds?

User avatar
dave
Site Admin
Posts: 6369
Joined: Sun Sep 18, 2005 8:02 am
Location: Seattle
Contact:

Re: Using kJams in Parallels in Catalina

Post by dave » Thu Oct 10, 2019 7:45 pm

i'm actually working on this bug right now

Update: fixed. next update will fix this

goateeguy
Posts: 22
Joined: Tue Sep 27, 2011 12:57 pm

Re: Using kJams in Parallels in Catalina

Post by goateeguy » Tue Oct 29, 2019 11:51 am

Is there an ETA for this update, just want to figure out if I need a work around
Cheers

User avatar
dave
Site Admin
Posts: 6369
Joined: Sun Sep 18, 2005 8:02 am
Location: Seattle
Contact:

Re: Using kJams in Parallels in Catalina

Post by dave » Tue Oct 29, 2019 8:37 pm


AllenKeefer
Posts: 1
Joined: Tue Oct 15, 2019 7:32 am

Re: Using kJams in Parallels in Catalina

Post by AllenKeefer » Sun Nov 24, 2019 6:10 pm

I have been putting off installing Catalina because I need kJams. Therefore, it appears I can not install Mojave in parallels. (If I am wrong here, please let me know how. I don't want to update to Catalina, lose kJams, then find I still can not install Mojave in Parallels.

I have Windows 10 on Parallels. If I buy the Windows version of kJams and install it in the Windows 10 area, will it work?

goateeguy
Posts: 22
Joined: Tue Sep 27, 2011 12:57 pm

Re: Using kJams in Parallels in Catalina

Post by goateeguy » Sun Dec 01, 2019 9:56 pm

You can run Mojave in Parallels 15.

I've been playing around with kJams, and have been importing songs into it and such. I haven't done an actual show, but so far no issues. (Other than the one mentioned before, which has already been fixed.)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests